Anul nou începe, de asemenea, cu temperaturi scăzute. Iată prognoza meteo pentru următoarele trei zile, informează Liberatatea.

Sâmbătă, 31 decembrie 2016

Sâmbătă, vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă dimineaţa şi noaptea îndeosebi în centru şi în nord-vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în extremitatea sudică şi cea de est, unde doar izolat va mai fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, iar în primele ore ale intervalului şi în sudul Moldovei, Bărăgan şi Dobrogea, ci viteze de până la 45…50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi -4 grade în depresiunile din centrul ţării și 5…6 grade în Subcarpaţii Getici şi ai Moldovei. minimele termice vor fi cuprinse între -12 și -2 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -18…-19 grade în estul Transilvaniei. Pe spaţii restrânse în orele dimineţii şi cu caracter local noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţă asociată şi cu chiciură.

Duminică, 1 ianuarie 20167

Duminică dimineața și noaptea vremea se va menține rece, local geroasă în special în centrul ţării, însă la amiază, în majoritatea zonelor, se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în zilele precedente.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în centru şi în sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între -4…-2 grade izolat în Transilvania și 9…10 grade în Subcarpaţii Moldovei, iar cele minime între -14 și -4 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -19 grade, dar şi ușor mai ridicate pe litoral, în zonele de deal din Banat, Crişana şi izolat din Moldova. Local, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Luni, 2 ianuarie 2017

Luni dimineața vremea va fi tot rece, pe arii restrânse geroasă, cu precădere în regiunile centrale, apoi valorile termice vor crește, astfel încât cele diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, iar cele nocturne în jurul acestora.

Cerul va fi mai mult senin ziua, dar începând de seara se va înnora treptat în regiunile intracarpatice.

Vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în Banat și în Crișana, predominant sub formă de ninsoare la munte și pe arii restrânse în Maramureș, iar în nordul și în vestul Transilvaniei, cu totul izolat, mixte.

Vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, dar şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 și 10 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad, mai scăzute în depresiuni spre -12 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet