Sunt așteptate și ploi, iar instabilitatea atmosferica va cuprinde cea mai mare parte a țării. Administrția Națională de Meteorologie a emis o prognoză meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni (8 - 21 august), în fiecare regiune din țară.

Cum va fi vremea în intervalul 8 - 21 august, potrivit prognozei meteorologilor ANM:

Vremea în MARAMUREŞ

La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că se vor situa în jurul celor normale pentru acestă perioadă din an, iar la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă; astfel mediile maximelor vor fi de 24...28 de grade iar ale minimelor de 12...15 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar la câmpie va fi călduroasă, cu valori diurne de 28...31 de grade şi nocturne de 14...16 grade. În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 15-18 august.

Vremea în TRANSILVANIA

La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă, cu medii ale maximelor de 21...24 de grade, iar ale minimelor de 8...13 grade. În celelalte zile ale perioadei de referinţă, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 şi 29 de grade, iar noaptea între 12 şi 16 grade, mediat regional, valori mai ridicate (local peste 30 de grade în vestul regiunii) fiind posibile între 16 şi 18 august. În primele zile, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea ca temporar să se semnalaze ploi locale va fi relativ ridicată şi după data de 15 august.

Vremea la MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18...25 de grade şi ale minimelor de 8...16 grade. Excepţie va face perioada 10-13 august când vremea va fi mai răcoroasă, chiar rece faţă de
normele climatologice la altitudini mai mari - ziua valori de 12...20 de grade şi noaptea de 6...14 grade, în medie. La începutul perioadei de referinţă, pe arii extinse vor fi averse şi se vor cumula local cantităţi de apă mai însemnate. Ulterior, va ploua pe alocuri, cu precădere în cursul după-amiezilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și