Ziua cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul ţării şi la munte unde izolat vor fi ploi de scurtă durată.

Începând cu orele serii, însă, gradul de instabilitate atmosferică va creşte şi se vor semnala averse de ploaie în Banat, Crişana, Maramureş şi pe arii restrânse în Transilvania, Oltenia şi jumătatea de nord a Moldovei.

Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp.

Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, local în estul şi sud-estul teritoriului, dar şi în partea de vest, unde rafalele vor fi mai mari în timpul ploilor. În extremitatea de sud-est a ţării vor mai fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă, în regiunile vestice şi nord-vestice vremea se va răci semnificativ,
cerul va fi noros şi va plouă pe arii extinse.

În restul ţării, deşi temperaturile vor scădea uşor, vremea se va menţine caldă pentru sfârşitul lunii aprilie, iar instabilitatea atmosferică se va manifestă începând cu orele amiezii prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate.

În sud-estul teritoriului, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în majoritatea zonelor, în special asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 13 grade în extremitatea de vest a teritoriului şi 25 şi 26 de grade în cea de sud.

Duminică, valorile termice vor continuă să scadă, astfel că vremea va deveni
răcoroasă, chiar rece pentru această dată îndeosebi în jumătatea de vest a ţării.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Îndeosebi pe parcursul zilei va plouă pe arii extinse, exceptând sud-vestul şi estul extrem, unde ploile se vor semnala pe spaţii mai mici.

Vor fi şi descărcări electrice, izolat grindină, iar cantităţile de apă local însemnate. Noaptea, în nordul Carpaţilor Orientali, la peste 1800 m, vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va suflă slab şi moderat, cu intensificări izolate, de scurtă durata.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în Moldova, Bărăgan şi vestul Dobrogei.

Luni, vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei îndeosebi în regiunile din jumătatea nordică a teritoriului şi pe arii restrânse vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice.

În nordul Carpaţilor Orientali, la peste 1800 m, precipitaţiile mai pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua anterioară, se vor încadra între 14 grade în Dealurile de Vest şi 24 de grade în est-sud-est. Izolat în zonele joase, dimineaţă şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, miercuri şi joi valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii mai. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în regiunile din jumătatea vestică a teritoriului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet