În data de 12 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul traficului şi comerţului ilicit cu ţigarete pe raza municipiului Baia Mare. Poliţiştii au constatat o infracţiune la Codul Vamal, au aplicat două sancţiuni la Legea 12/1990 în valoare de 5000 lei şi au confiscat 800 de ţigarete de provenienţă Duty Free, în valoare de 380 lei, destinate comercializării ilicite.

Poliţiştii Postului de Poliţie Bocicoiu Mare au desfăşurat, în aceeaşi zi, o acţiune privind combaterea traficului de ţigări de provenienţă ucraineană şi supravegherea–controlul traficului rutier pe raza comunei, ocazie cu care au constatat o infracţiune şi au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, din care 10 la O.U.G. 195/2002 şi una la Legea 61/1991 în valoare totală de 1.810 lei. Tot în cadrul acţiunii au fost ridicate 150 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.200 lei.

Şi poliţiştii de la Secţia 5 Ocna Şugatag, Secţia 3 Fărcaşa şi Poliţia Ulmeni au desfăşurat acţiuni pe linie rutieră pe principalele artere de circulaţie din judeţ pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 69 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi de 12.170 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și