Compania californiană amânase deja cu trei luni, până pe 15 mai, implementarea pentru toţi utilizatorii a noilor condiţii de utilizare a WhatsApp, ca urmare a îngrijorării unor utilizatori care s-au temut că mesageria va împărtăşi informaţiile cu compania-mamă Facebook.

WhatsApp a indicat vineri pe site-ul său că nu va întrerupe în mod direct accesul utilizatorilor care refuză noii termeni, ci le va trimite în continuare memento-uri.

Potrivit platformei, noile reguli schimbă modul în care agenţii de publicitate care utilizează WhatsApp pentru a comunica cu clienţii lor pot partaja date cu Facebook. Însă, în opinia criticilor, o astfel de schimbare deschide posibilitatea unei partajări mai largi a datelor cu Facebook.

"Nu vor fi suprimate conturile nimănui sau nimeni nu va pierde capacitatea de a folosi WhatsApp pe 15 mai din cauza acestei actualizări", a asigurat platforma vineri.

Utilizatorii vor primi însă memento-uri "persistente" privind noua politică şi riscă să piardă încetul cu încetul accesul la unele funcţii, dacă nu sunt de acord cu noii termeni. Aceştia vor putea astfel continua să primească apeluri audio şi video pentru o perioadă de timp fără a putea accesa lista de mesaje. După câteva săptămâni, nu vor mai putea primi mesaje şi apeluri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și