Aeroportul International Maramures si compania TAROM introduc cel mult doua zboruri saptamanale pe ruta aeriana Baia Mare-Constanta, Aeroportul Mihail Kogalniceanu. Zborurile se vor efectua pana la inceputul lunii septembrie.

Biletele vor intra in vanzare dupa data de 20 iunie si vor putea fi achizitionate fie de pe internet, mai exact de pe site-ul www.tarom.ro, fie de la agentiile TAROM sau de la agentiile de turism partenere. De precizat ar fi faptul ca TAROM ofera pasagerilor gratuitate la bagaje. Astfel, ca sa nu platiti in plus si sa va puteti bucura de aceasta facilitate bagajul pe care-l veti lua cu dumneavoastra in avion nu trebuie sa depaseasca 10 kg, iar cel de la cala sa nu depaseasca 23 de kilograme.

Surse apropiate au declarat pentru ZiarMM.ro ca anuntul oficial se va face cel tarziu la inceputul lunii iunie a.c. cand se va preciza zilele si orele de zbor precum si pretul unui bilet.

Contactat telefonic, Dragos Titea, ministru secretar de stat in Ministerul Transporturilor a confrmat pentru ZiarMM.ro, informatia.

Dragos Titea, ministru secretar de stat in Ministerul Transporturilor: “Urmeaza ca in cel mai scurt timp TAROM sa anunte aceasta cursa, imediat dupa definitivarea evaluarilor. Vorbim despre acest sezon estival.”

Spre litoralul romanesc se indreapta anual mii de turisti din Maramures. Introducerea liniei aeriene Baia Mare-Constanta va fi de bun augur pentru locuitori, dar si pentru “consumatorii” de litoral romanesc aflati in judetele limitrofe.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures: “Asteptam anuntul TAROM in ceea ce piveste operationalizarea zborurilor estivale catre litoral, pe ruta Baia Mare-Constanta. Lumea trebuie sa inteleaga, Consiliul Judetean si Aeroportul nu efectueaza aceste zboruri, ele sunt efectuate de catre companiile aeriene care, in aceasta perioada, fac studii pentru a vedea care este profitabilitatea unor astfel de zboruri. Daca vor ajunge la concluziile positive sigur isi vor dori sa opereze si pe Aeroportul International Maramures. Avem toata increderea ca anuntul se va face in cel mai scurt timp posibil.”

Cu siguranta reducerea orelor de deplasare spre Marea Neagra va fi un plus de incurajare si pentru cei care nu au optat pana acum pentru un concediu pe litoral tocmai datorita celor 900 de km, care puteau sa fie strabatuti doar cu trenul, autocarul sau masina.

De precizat ar mai fi faptul ca, de la Aeroportul “Mihail Kogalniceanu” spre statiuni, turistii se pot deplasa cu microbuze private sau autobuze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet