"Conform informărilor primite din partea autorităților belgiene, aeroportul Bruxelles Zaventem rămâne, în continuare, închis. Ținând cont de acest fapt, compania TAROM informează că zborurile pe ruta București — Bruxelles — București din zilele 25 martie, 26 martie și, respectiv, 27 martie vor fi anulate. Pasagerii acestor zboruri vor fi reprogramați pe cursele TAROM București — Amsterdam — București, RO 361/362 și RO 363/364 din zilele respective sau vor putea solicita reprogramarea pentru alte zile sau destinații (Paris, Londra, Frankfurt, Munchen)", potrivit unui comunicat de presă al operatorului aerian național.

Conform sursei citate, TAROM va continua să opereze către și dinspre Amsterdam cu o aeronavă Airbus A310, cu o capacitate de 209 locuri. Pentru joi, 24 martie, compania a asigurat o cursă suplimentară pe ruta București — Amsterdam — București, pentru a veni în întâmpinarea tuturor solicitărilor venite din partea pasagerilor.

Pentru reprogramarea călătoriilor, pasagerii se pot adresa agențiilor de turism de la care au cumpărat bilete, oricărei agenții TAROM sau la call center, la numerele de telefon 9361 (valabil pentru apeluri din București), 021/204.64.64, 021/303.44.00 (pentru pasagerii din România).

"Toate agențiile au primit instrucțiuni clare din partea companiei de a accepta pasagerii care dețin un bilet către și dinspre Bruxelles, fără costuri suplimentare, pe zborurile TAROM menționate mai sus. Totodată, punem la dispoziția pasagerilor aflați în afara granițelor numerele de telefon ale reprezentanților TAROM de la Bruxelles (0032479309981) și Amsterdam (0032473841576), pentru situații de urgență. Asiguram pasagerii TAROM că vom face tot posibilul să le oferim variante optime de transport, în deplină siguranță, în acest context dificil", spune operatorul.

În plus, compania TAROM a instalat un punct de lucru, temporar, în Terminalul 2 din aeroportul Schipol Amsterdam, în fața liniei 12-13 de check-in.

„Compania TAROM se află în legătură permanentă cu celula de criză a Ministerului Afacerilor Externe al României și cu reprezentanții Ambasadelor României la Haga și la Bruxelles. Recomandăm pasagerilor noștri să consulte în permanență informațiile de pe site-ul MAE cu privire la alertele de călătorie de pe întreg teritoriul belgian", adaugă reprezentanții TAROM.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înființată în 1954. TAROM își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010, este membru al Alianței SkyTeam, din 1993 membru al Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 face parte din Asociația Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet