Fitnessmagazine.com a întocmit o listă cu cele mai bune alimente care îmbunătățesc funcționarea creierului, dar și a inimii și a altor afecțiuni.

Turmeric sau Curcuma, acest delicios condiment din India, cu un miros asemănător cu cel al ghimbirului, dar cu o aromă mai puternică și mai picantă, este o adevărată descoperire pentru oameni. Curcuma este cel mai important ingredient din amestecul de curry.

Un sudiu al Academiei Indiene de Neurologie a arătat faptul că adulții indieni sunt de 4.4 ori mai puțin predispuși să dezvolte Alzheimer decât adulții de acceași vârstă din Statele Unite. Turmericul are abilități antiinflamatoare de a proteja eroziunea celulelor și are efecte antioxidante care luptă împotriva ruperii membranelor celulelor.

„Este mai mult decât un protector împotriva Alzheimerului”, a spus Jaclyn London, specializată în neurologie și leziuni cerebrale la Mount Sinai Health System. Este recomandat ca turmericul să fie consumat cât mai des.

Pentru a citi întregul articol dați clic pe SURSĂ (colț stânga sus).

Citește și

loading...