La nu mai puţin de patru licee din Maramureş nici un elev dintre cei care s-au înscris la examenul maturităţii nu a reuşit să îl şi treacă. Potrivit statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean este vorba despre Liceul Tehnologic Alexandru Filipașcu din Petrova , Liceul Tehnologic Ocna Şugatag , Liceul Tehonologic Poienile de Sub Munte şi Liceul Tehnologic Ruscova.

În aceste unităţi de învăţământ procentul de promovabilitate este 0 pe linie, iar cel mai grav este faptul că unele dintre unităţile de învățământ amintite nu se regăsesc pentru prima sau a două oară în lista ruşinii.

La polul opus, adică în lista unităţilor de învăţământ cu promovabilitate 100 % se regăsesc – coincidenţă sau nu – tot patru unităţi de învăţământ. Este vorba despre Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” Tăuţii Magheraus, Liceul Tehnologic Penticostal Baia Mare dar şi Liceul Tehnologic „Ucecom Spiru Haret” tot din Baia Mare.

Reaminitim că rezultatele examenului de bacalaureat sesiunea iulie 2016 au fost afişate pe parcursul zilei de 12 iunie în centrele de examinare, iar până la ora 20.00 au putut fi depuse constestațiile .

Acestea se rezova în perioada 13 – 15 iulie, iar rezultatele finale se afişează pe data de 16 iulie .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet