În cadrul reuniunii a fost ales un nou președinte al Consiliului în persoana vicepreședintelui PSD, Rovana Plumb și au fost adoptate o serie de rezoluții, cele mai importante fiind cele referitoare la implementarea unor criterii de integritate, susținerea proiectului reformei fiscale și a viziunii pentru dezvoltarea economică a României și susținerea Statutului Social și a luptei împotriva sărăciei. De asemenea, în cadrul Consiliului Național s-a decis, cu unanimitate de voturi, ca următorul Congres al PSD să fie organizat în luna noiembrie a acestui an. Cea de-a doua zi a Consiliului a fost dedicată discursurilor liderilor PSD și ale principalilor invitați.

Gabriel Zetea: Cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție pierd calitatea de membru PSD

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului își vor pierde funcția dacă sunt urmăriți penal în dosare de corupție, potrivit principiilor de integritate cuprinse în rezoluția adoptată de Consiliul Național al PSD. Astfel, membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție își pierd automat funcția politică din PSD. Totodată, membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția din care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși. Potrivit documentului, membrii de partid condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își pierd automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid. Cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție își pierd calitatea de membru al PSD.

„Efectele politice ale modificării statutului în ceea ce privește membrii PSD asupra cărora planează suspiciuni de corupție sunt aplicabile imediat. Sunt măsuri rezonabile, care transformă în acest moment PSD într-un partid curat și împotriva cărora nu mai pot fi aduse acuze de protejare a membrilor de partid care sunt supuși acțiunilor justiției. Sunt măsuri diferite, în funcție de momentul la care se află procedura penală și cred că, o dată cu această rezoluție, și celelalte partide din România vor fi obligate să adopte măsuri similare, care să corespundă realității politice actuale, precum și dorințelor românilor”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și