Cum ei știu că nu poți avea fără să dai, dau doar puțin - se prefac că dau mult si smulg totul de la celălalt. Genul care stau jumătate de oră dimineața în baie să-și facă părul cu gel de 90 de lei, își pun ceasul ce a costat un sfert din salariul mamei și adidașii Nike cât încă un sfert, urcă în autobuzul arhiplin și se așează pe ultimul loc rămas liber ignorând o tânără însărcinată ce încearcă să-și croiască drum spre ei. Cui îi pasă,corect?!

Nu-și dau seama cât de norocoși sunt... Se oprește autobuzul vechi, înghețat și cu roțile distruse de sarea de pe stradă, cu geamurile murdare și aburite puțin parcă, deși îți poți vedea aburii ieșind din gură când respiri în interiorul autobuzului, rezemat de scaunul uzat și decolorat.

Îți suni colegii la 7:50, nu ai chef să o vezi iar pe "profa aia" de geografie- oricum știi că nu-ți pune absență. Ești foarte rebel să fugi doar din fața oamenilor buni, răbdători ce își dau timpul și priceperea pentru un salariu de nimic pentru ca TU să fii educat.

Prefer să cred că ei încearcă să ne educe, nu să ne instruiască, dar până la urmă o faptă devine obicei, iar obiceiul caracter. Ce vină au ei că părinții tăi s-au descurcat mai bine? Tu ai jeans cu aspect uzat cumpărați din centrul orașului, cămașă albă și un pulover negru, că doar trebuie să impui respect, să te simți important.

Chiulești prima oră , mergi la cafea cu prietenii tăi, fumezi ceva țigări, dar nu oricum, cu mentă. Printr-o neinspirată circumstanță ajungi cu cinci minute înaintea pauzei. Mergi în spatele școlii să mai fumezi ceva, doar nu ești prost să intri și să fii atent măcar două minute. La ora "profei ăleia"?

vezi continuarea pe mirelagranger.blogspot.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet