Acum, primarul municipiului, Catalin Chereches, poate semna actele de credit pe suma de 94,4 milioane de lei, cel mai mare imprumut contractat vreodata de autoritatile orasului, crescand astfel presiunea financiara de pe umerii contribuabililor, care se pot astepta la impozite si taxe mai mari, in conditiile in care nu exista interes evident pentru demararea unor investitii importante care sa creasca incasarile la buget.

In recenta sedinta a Consiliului Local Baia Mare s-a votat proiectul care prevede incheierea Contractului de credit de investitii, a Contractului de ipoteca asupra creantelor rezultate din veniturile bugetare ale autoritatii administratiei publice locale precum si a Contractului de ipoteca mobiliara, intre CEC Bank SA si Municipiul Baia Mare iar primarul a fost mandatat sa semneze documentele, in calitatea sa de ordonator principal de credite.

Baia Mare imprumuta 94,4 milioane lei de la CEC Bank pentru finantarea si cofinantarea proiectelor europene, dupa cum au anuntat autoritatile. Contractarea creditului a fost intarziata de lipsa avizului de la Comisia de autorizare a imprumuturilor locale, eliberat abia in a doua parte a lunii iunie.

In primii trei ani (2013, 2014 si 2015) se vor trage cate 30 de milioane de lei, iar restul in 2016. Municipalitatea mai are doua imprumuturi contractate, din 2005 – cu valoarea de 50 milioane lei si cu scadenta in 2023 si din 2009 – de aceeasi valoare si cu scadenta in 2019.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet