Profesorii, copiii si unitatile de invatamant sunt doar cifre. Aceste cifre se “inchina” unei zeitati: Binefacatoarea Unica a Invatamantului Romanesc, finantarea/elev. Specificul acesteia este ca unitatile de invatamant primesc atatia bani cati elevi au, iar suma necesara/elev o stabileste Guvernul.

Acum, s-ar putea ca dupa ce aplicam algoritmul, sa constatam ca avem mai multe unitati de invatamant decat ar fi necesar. In cazul acesta, le comasam, le absorbim sau le evaporam. Ca sa simplificam tot procesul si sa demonstram ca nu este nevoie de atatea scoli, marim capacitatea celor bune. Astfel, scapam de scolile slabe, populate cu elevi slabi, iar elevii slabi vor intra in scolile bune. Nu are cum sa le strice. Daca reusim ca in loc de 25 de elevi/clasa sa strangem 30-35, este si mai bine. Finantarea/elev nu are limita de elevi, doar limita de clase si de bani.

De profesori, nu ne facem griji. Comasarea vine la pachet cu restrangerile de activitate. Iar acolo castiga profesorii care au cele mai multe diplome, deci care sunt cel mai bine pregatiti.

Finantarea/elev vine cu multiple avantaje si pentru autoritatile locale. Comasarea liceelor duce la desfiintarea unora, astfel ca nu mai trebuie intretinute cladirile respective. Evident, acestea pot fi ocupate de boschetari sau se pot degrada in asa hal incat sa se darama singure, dar nu asta e important, important este ca ACUM, musai ACUM, sa nu il suparam pe ministrul Educatiei, ca poate nu trecem la interviul ce se va organiza pentru posturile de inspectori sau directori.

Desigur, toate aceste vorbe sunt doar zvonuri create de rau-voitori. Daca e sa-l intrebam pe dl. P.L.M., fost sindicalist in invatamant, actual senator de Maramures, acesta ne-ar spune ca totul este spre binele invatamantului si ca “De cand a venit la guvernare, USL continua sa implementeze o serie de masuri care sa contribuie la relansarea economica si prosperitatea Romaniei.”

Asadar, copiii nostri sunt pe maini bune si sigure, iar daca ne incadram in cifrele ideale, avem o singura sansa: sa progresam.

Profesorul de serviciu

Sursa citatului PLM, mentalul colectiv

Traducerea titlului: folosirea verbului la plural nu este o forma de politete, ci priveste intreaga echipa a Guvernului Ponta si a parlamentarilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și