„Adio al doilea mandat. Aşa arată poza electorală”, scrie jurnalista Daniela Rațiu într-un editorial pentru Adevărul.

Liderii PSD s-au arătat disponibili, dar și-au făcut jocul lor în continuare. Unul care le-a adus multe mandate la alegerile din 5 iunie. Acum se pregătesc pentru parlamentarele din toamnă și pentru scaunul de președinte. Iar campania au început-o ddeja, susține Rațiu.

„De luni, PSD a intrat în campanie pentru prezidenţiale, şi pentru parlamentare. În această ordine, pentru că vor tot şi au disciplină de fier, sunt migăloşi în construcţiile politico-mafiote-electoral.

E îndeajuns a urmări limbajul non-verbal al proaspetei primar general al Bucureştiului, Gabriela Firea. Calmă, blândă, aproape torcând. Puneţi imaginele acestea peste imaginile GF din 2014. Atunci scotea flăcări, era în război total cu toţi ne-pesediştii. În campania ce tocmai s-a încheiat, Firea părea sedată electoral”, adaugă jurnalista.

Cu alte cuvinte, PSD are vise de mărire. A intrat în faza megalomană.

În tot acest timp, Iohannis a bătut câmpii în stilul cunoscut şi a declarat că trebuie văzut, că e posibil, ca alegerile într-un singur tur să fie benefice!

“Au fost atât de benefice încât au dus PNL într-o situaţie extrem de vulnerabilă, şi pe domnia sa mai mult”, mai scrie în articol.

“Pe de altă parte, PNL a fost doar un partid la butoniera PSD, iar blatul din campania electorală a fost atât de evident încât s-a reflectat în rezultatele la alegeri. Şi pentru PSD şi pentru PNL - Cartelul politic, procentele sunt date doar de electoratul captiv care votează de milă, de silă, din motive de şantaj, cu cele două partide”, adaugă jurnalista.

Alegerile din toamnă s-ar putea să-i prindă și mai nepregătiți pe liberali. Independenții vin tare din spate, ei obținând și la alegerile locale scoruri foarte bune.

„USB le va sufla în ceafă la toamnă liberalilor”, este de părere autoare articolului.

Concluzia Danielei Rațiu este că „marii perdanţi ai acestor alegeri sunt PNL şi preşedintele Iohannis”.

Citește și

loading...