În 2020 11 din cele 15 zile libere legale au fost în timpul săptămânii. Cu toate acestea, nu le-am simțit din cauza pandemiei care a anulat cele mai multe vacanțe. Anul viitor, doar 8 sărbători legale sunt într-o zi lucrătoare.

Zile libere legale în ianuarie 2021

Cu toate acestea începem anul cu un weekend prelungit. Primele două zile din an sunt zile legal libere, iar anul nou este vineri.

Următoarea zi liberă este 24 ianuarie care va fi sărbătorită într-o zi de duminică.

Când pică Paştele în 2021

Abia la final de aprilie vom avea un nou weekend prelungit de 4 zile. vineri, pe 30 aprilie, românii vor avea liber pentru vinerea mare.

În 2020 am sărbătorit Paştele sau de 1 mai în cel mai atipic mod. Eram în plină stare de urgenţă, iar petrecerile de altă dată de la malul mării au lipsit cu desăvârşire.

În 2021 vom sărbători în patru zile libere cât pentru două sărbători: paştele şi 1 mai se vor suprapune. Învierea Domnului va fi duminică, 2 mai.

Ion Popescu - preot: Data Paştelui se stabileşte după o regulă. Prima duminică, care urmează după echinocţiul de primăvară, după lună plină. Şi să nu fie în aceeaşi duminică cu Paştele Evreiesc.

Liber va fi și pe 3 mai, în a doua zi de Paște.

Zile libere legale în vara şi iarna lui 2021

Vara începe cu 2 zile libere în timpul săptămânii: pe 1 iunie de ziua copilului si pe 21 iunie - a doua zi de rusalii.

Adormirea Maicii Domnului sărbătorită la 15 august va fi tot intr-o zi de duminică.

Românii s-ar putea bucura de o minivacanță la începutul lunii decembrie. 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere și pică marți respectiv miercuri motiv pentru care sunt șanse mari ca luni pe 29 noiembrie să fie zi liberă iar bugetarii să se bucure de o minivcanta de cinci zile.

Crăciunul de anul viitor însă nu vine cu zile libere in plus. Prima si a doua zi a sărbătorii vor fi tot in weekend.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și