Cu acest prilej, în întreaga lume, creştinii organizează momente de rugăciune, precum şi acţiuni caritabile prin spitale, cămine de bătrâni, dar şi la domiciliul bolnavilor sau al persoanelor aflate în suferinţă.

În acest an, la Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, programul de rugăciune a cuprins Sfântul Maslu oficiat de Preasfinţitul Vasile Bizău, episcop greco-catolic de Maramureş, împreună cu un sobor de 14 preoţi din Eparhie. Timp de aproape două ore, peste 100 de persoane s-au unit în rugăciune şi au cerut Bunului Dumnezeu alinare pentru suferinţa bolnavilor din spital, precum şi a tuturor suferinzilor din lume. Pe parcursul şi după încheierea rugăciunii, a avut loc ungerea cu mir a bolnavilor din spital şi din alte spitale din Baia Mare.

De asemenea, preoţii au împărţit tuturor persoanelor internate cărţi de rugăciuni, rozare şi iconiţe, iar voluntarii maltezi din Baia Mare au oferit bolnavilor pachete cu bunuri alimentare şi sanitare. {i toate acestea pentru că, aşa cum a afirmat Preasfinţitul Vasile în cuvântul său de învăţătură, „boala este şi o ocazie de a trece la un alt nivel de credinţă… Momentele de încercare şi de suferinţă pot să fie o ocazie de apropiere mai mare faţă de Dumnezeu şi nu un moment de disperare, aşa cum suntem tentaţi să le trăim”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet