I.Sesiune-concurs de referate: SCRIITORI ROMÂNI ŞI MAREA UNIRE

- concurenții vor participa cu un referat de maxim trei pagini care va prezenta creația unui poet român care să aibă ca temă MAREA UNIRE de la 1918.
- la concurs pot participa elevii din învățământul gimnazial și liceal;
- referatele vor fi susținute în public într-o sesiune organizată în Sala de spectacole a Centrului Cultural din P-ța Libertății nr. 24 A.
- cel mai bun referat va fi publicat în “Foaia literară” a Cenaclului literar al Centrului Cultural.


II. REGULAMENTUL CONCURSULUI „Talente sighetene”

1. Secția de creație literară pentru elevi (două categorii - școlari din învățământul gimnazial (11-13 ani) cu minimum 3 poezii și elevi din învățământul liceal (14-18 ani) cu minimum 5 poezii.
2. Textele vor fi prezentate pe hârtie A4, dactilografiate pe calculator. Pe o pagină distinctă vor fi înscrise datele personale ale concurentului: numele și prenumele, adresa, un nr. de telefon , unitatea de învățământ, numele profesorului de limba română.
3. Poeziile nu vor avea o tematică stabilită, fiecare concurent având libertatea să se exprime liber, abordând orice subiect într-un mod decent.
4. Juriul va fi alcătuit din trei poeți sigheteni, membri ai Uniunii Scriitorilor din România, și doi profesori din învățământul liceal cu doctorat în filologie.
5. Organizatorii vor acorda diplome și cadrelor didactice ai căror elevi vor avea cele mai bune rezultate.

Lucrările pentru concurs vor fi predate la biroul referenților Centrului Cultural din P-ța Libertății nr. 24 A, doamnei referent Ileana Nemeș- Pop, până la data de 16 martie 2018.

Premierea va avea loc în ziua de 21 martie ora 13,00 la Centrul Cultural din Piața Libertății nr. 24 A.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet