” Vreau să va arăt respectul pe care l-aţi câştigat în faţă întregului popor român prin seriozitatea, demnitatea şi spiritul de sacrificiu pe care dumneavoastră şi înaintaşii dumneavoastră l-aţi arătat. Sunteţi corpul de armata cel mai respectat. Sunteţi corpul de armata cel mai iubit. Sunteţi singură instituţie a statului care astăzi stinge focul şi nu îl aprinde. Sunteţi cei în mâna cărora românii îşi pun toată încrederea şi, din păcate, sunteţi aproape singurii. Cred că exemplul dumneavoastră de seriozitate, demnitate şi curaj îl vor simţi mulţi români. Din exemple precum sunteţi dumneavoastră putem să reclădim România pe baze morale care nu ne vin în mape de prin alte ţări de prin Apus, ci repere morale aşa cum sunteţi dumneavoastră şi au fost înaintaşii dumneavoastră, aşa cum sunt oamenii serioşi şi demni ai acestei ţări. Aveţi tot respectul meu! Aveţi tot respectul comunităţii băimărene şi aveţi tot respectul şi dragostea românilor!”” a spus primarul Cătălin Cherecheş prezent la ceremonia organizată de Ziua Pompierilor ăn Baia Mare.

Şi subprefectul judeţului Maramureş le-a adresat salvatorilor maramureşeni respectul şi multumirea cuvenită pentru activitatea pe care o depun în fiecare zi

“Astăzi, de Ziua Pompierilor din România, ne adresăm dumneavoastră, stimaţi pompieri militari maramureşeni, celor care prin activitatea desfăşurată în sprijinul comunităţilor locale, sunteţi una dintre cele mai respectate instituţii publice din judeţul Maramureş. De multe ori se spune cu mare uşurinţă că ceea ce faceţi dumneavoastră este un lucru la îndemână oricui. Diferenţa constă, însă în profesionismul şi capacitatea de a găsi formele şi modalităţile specifice pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate prin lege de statul nostru. Conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş apreciază eforturile misiunile încredinţate pentru salvarea vieţilor cetăţenilor şi a bunurilor lor materiale. De asemenea, va mulţumim pentru activităţile de prevenire desfăşurate, prin care aţi realizat o colaborare bună şi transparenţă cu persoanele fizice şi juridice. Asiguraţi un serviciu public esenţial maramureşenilor, care va ştiu mereu la datorie, în orice condiţii, în orice împrejurări. Suntem convinşi că prin îndeplinirea cu succes a intervenţiilor specifice: ajutor medical în situaţii de urgenţă, stingerea incendiilor, descarcerări, inundaţii, seceta aţi dobândit stimă şi aprecierea semenilor” a spus subprefectul judeţului Maramureş Alexandru Cosma .

În cadrul ceremoniei 1 ofiţer şi 5 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, iar 1 ofiţer şi 12 subofiţeri au trecut în rezervă cu drept la pensie. În plus în ziua de 13 septembrie a fost o “Zi a Porţilor Deschise” în toate subunităţile I.S.U., activitate la care sunt invitaţi să participe toţi maramureşenii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și