Astfel, aproximativ 500 de copii din cadrul unităţilor de învăţământ din Baia Mare şi Satulung au vizitat unitatea noastră.

Elevii au fost informaţi în legătură cu activitatea şi atribuţiile celor care se află la datorie în slujba cetăţeanului, zi de zi, au luat parte la exerciţiile demonstrative desfăşurate de către cadrele Detaşamentului Mobil, la exerciţiile în care au fost implicaţi câinii de serviciu. De asemenea, au „probat” materialele aflate în dotarea jandarmilor.

De asemenea, în cadrul activităţilor a fost realizată şi premierea concursului iniţiat de către jandarmii maramureşeni, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, concurs în cadrul căruia copiii s-au putut exprima în scris sau pictură/desen asupra misiunilor jandarmilor, concurs lansat sub sloganul „JANDARMERIA ÎN OCHII COPIILOR”.

Premierea a fost făcută de către doamna inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar judeţean Maramureş, prof. dr. Delia Ardelean. De asemenea, la activitate a luat parte şi doamna inspector şcolar Camelia Duţă.

La concurs s-au înscris următoarele unităţi şcolare:
- Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Baia Mare
- Colegiul Tehnic „George Bariţiu” Baia Mare
- Seminarul Teologic „Iosif Mărturisitorul” Baia Mare
- Şcoala Gimnazială nr. 5 Sighetu Marmaţiei
- Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare
- Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Baia Mare
- Grădiniţa „Otilia Cazimir ” Baia Mare
- Şcoala Gimnazială Satulung
- Şcoala Gimnazială nr. 2 „Ioan Horea” Moisei

Au fost oferite diplome aniversare pentru toate unităţile de învăţământ participante şi diplome pentru copiii participanţi care s-au situat pe locuri fruntaşe, în urma evaluării lucrărilor participante de către o comisie de specialişti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și