Acest proiect a luat naștere pe o rețea de socializare în ianuarie 2013 coordonat de comunitatea online La Blouse Roumaine unind astfel iubitorii României din toate colțurile lumii, desfășurându-se până în prezent în peste 100 de localități din România și din întreaga lume.

În această zi sunt provocați toți iubitorii de tradiții să poarte ia sau cămașa tradițională, două elemente minunate din folclorul tradițional românesc.

La Sighetu-Marmației, Ziua Universala a IEI va fi marcată pe data de 24 iunie 2015, începând cu ora 17:00 la sala Radio din Sighet, de pe str. Plevnei nr.8.
Programul acestei acțiuni cuprinde: Povestea Iei și a Cămașei Tradiționale (istorie, evoluție, motive), momente artistice și alte surprize.

Totodată, Muzeul Maramureșean vă lansează provocarea să purtați o ie sau o cămașă tradițională având posibilitatea să vizitați Muzeul Etnografic al Maramureşului situat pe Str. Bogdan Vodă, nr. 1 și Muzeul Satului Maramureşean situat pe Str. Muzeului, nr. 1 din Sighetu-Marmației...în mod GRATUIT.

Să nu uităm că "Ia și cămașa tradițională sunt matricile noastre culturale, un simbol al identității și creativității spațiului românesc, care dăinuie din timpuri străvechi."

Îmbracă o ie sau o cămașă tradițională și sărbătorește alături de noi ziua Universală a IEI la Sighetu-Marmației!

Ziua Universala a IEI, celebrată de Sânziene în Sighetu-Marmației

Acțiune inițiată de : Moldivars, TLR Sighet, Ajută din Suflet în parteneriat cu Radio Romania Sighet, Sighet Online, Sigheteanul, Sighet 247, Muzeul Maramureșean Sighetu Marmației și Salon Coquette (fost Salon Andreea&Cristina).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și