În schimb, despre Bulgaria și Grecia vom afla de abia săptămâna viitoare dacă intră sau nu în zona galbenă, în contextul numărului în creștere de infectări cu Covid 19.

Mulți români au fost cu ochii pe lista zonelor verzi, mai ales cei plecați în Bulgaria și Grecia. Acolo, numărul infectărilor a crescut foarte mult în ultima perioadă.

În Bulgaria, de exemplu, într-o singură zi au fost înregistrate peste 600 de cazuri. De aceea, Guvernul de acolo a decis ca măștile să fie din nou obligatorii în spații publice.

În plus, zborurile charter către Bulgaria care fuseseră reluate au fost, din nou, anulate. Cert este că, în următoarea săptămână, Grecia sau Bulgaria nu pot redeveni zone galbene, ne asigură premierul Ludovic Orban, care a declarat că restricțiile pentru o anumită țară pot reveni abia după două săptămâni de la introducerea pe lista zonelor verzi.

Astăzi vom vedea o nouă listă a țărilor în care putem călători fără restricții, anunță oficialii. La această oră este ședința Comitetului pentru Situații de Urgență care va decide ce state vor fi introduse pe lista verde.

ZONA VERDE - Crește numărul țărilor în care românii pot călători fără a sta în izolare la întoarcere

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și