Compania spune că se luptă cu creșterea costurilor și cu o piață publicitară slabă. Reducerile ample de locuri de muncă, primele din istoria de 18 ani a Meta, urmează miilor de disponibilizări de la alte mari companii de tehnologie, inclusiv Twitter, deținută de Elon Musk, și Microsoft.

Boom-ul pandemic care a impulsionat companiile de tehnologie și evaluările acestora s-a transformat în acest an într-o cădere, în contextul unei inflații ridicate și al creșterii rapide a ratelor dobânzilor.

"Nu numai că comerțul online a revenit la tendințele anterioare, dar recesiunea macroeconomică, concurența crescută și pierderea publicității au făcut ca veniturile noastre să fie mult mai mici decât mă așteptam", a declarat directorul general Mark Zuckerberg într-un mesaj adresat angajaților. "Am înțeles greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta".

Meta va îngheța angajările în prima parte a anului 2023

Zuckerberg a subliniat necesitatea de a deveni mai eficientă din punct de vedere al capitalului și a declarat că societatea va transfera resurse către "domenii de creștere cu prioritate ridicată", cum ar fi zona inteligenței artificiale, platformele de anunțuri și de afaceri, precum și proiectul de Metaverse.

Meta a declarat că intenționează, de asemenea, să reducă cheltuielile discreționare și să extindă înghețarea angajărilor până în primul trimestru.

Acțiunile companiei, care au pierdut mai mult de două treimi din valoare, au crescut cu aproximativ 3% în tranzacțiile de dinainte de deschiderea pieței.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și