Modelul Nintendo Switch OLED anunțat pe 6 iulie nu este Nintendo Switch 4K despre care s-a zvonit sau la care se spera, dar oferă multe alte avantaje, deoarece ecranul său OLED este doar unul dintre o serie de actualizări.

Nintendo a anunțat acest comutator OLED într-un tweet care a explicat câteva dintre noile sale caracteristici și a prezentat o nouă versiune cu carcasă alb-negru. Nu este exact un Nintendo Switch 2, dar există o dată de lansare, specificații și caracteristici.

Noua dată de lansare a lui Nintendo Switch 2

Consola OLED va apărea pe 8 octombrie 2021. Zvonurile anterioare despre versiunea Nintendo Switch 4K au scris că o nouă versiune a popularei console hibride ar putea ajunge în mâinile utilizatorilor până la începutul anului 2021 - ceea ce nu s-a întâmplat.

Specificațiile noului Nintendo Switch 2

Dezvăluirea Nintendo Switch OLED se potrivește cu unele, dar nu cu toate zvonurile pe care le-am auzit până acum, oferind mai mult o versiune „Pro” a Switch-ului actual decât un Switch complet nou.

De exemplu, un zvon anterior făcea referire la o nouă consolă Nintendo Switch care vine cu un procesor Nvidia Tegra Xavier personalizat, un SSD de 64GB, suport video 4K și două porturi USB-C. Acesta menționa, de asemenea, că o astfel de consolă este potrivită numai pentru televizor, ceea ce pare puțin probabil. Nu știm încă care va fi cipul din noul model, dar Nintendo a confirmat upgrade-ul de stocare de 64GB, față de capacitatea anterioară de 32 GB.

Există, de asemenea, unele descoperiri recente ale GPU-ului mobil care indică un viitor promițător pentru viitoarele console portabile precum Switch 2. Samsung și AMD vor lucra la un nou cip Exynos 1000 cu grafică AMD încorporată, ceea ce i-ar putea oferi Switch-ului o creștere masivă a puterii, dacă Nintendo decide să opteze pentru acesta, în schimbul vechiului Tegra X1 găsit în consola curentă.

Display-ul Nintendo Switch 2

Ecranul este una dintre părțile cheie ale Switch-ului, așa că nu ne mirăm că Nintendo îl actualizează, odată cu versiunea OLED. Acestea fiind spuse, este încă un panou de 720p, care se afișează doar în 1080p (cel mult) când este andocat.

Ross Young, cofondator Display Supply Chain Consultants, a discutat despre potențialul pentru Switch Pro sau Switch 2 de a avea un ecran OLED și ce avantaje și neajunsuri ar avea un astfel de ecran.

„Ecranele LCD utilizează o luminozitate maximă, indiferent dacă este vorba de o imagine albă sau neagră. Iar OLED-urile nu”, a explicat Young. „Consumul lor de energie variază în funcție de conținut. Deci, va depinde de tipul de conținut pe care îl jucați. Dacă este video, OLED-urile au un mare avantaj. Dar dacă este un joc video luminos, cu mult alb, atunci OLED-urile ar putea consuma mai multă energie.”

Specificațiile îmbunătățite ar putea fi doar vârful aisbergului pentru Nintendo Switch 2. O serie de coduri găsite în actualizarea firmware-ului din aprilie 2020 a Switch-ului dezvăluie un suport pentru o consolă cu ecran dual, sugerând că următorul Nintendo Switch ar putea fi un dispozitiv cu două afișaje.

Aceasta nu ar fi o premieră pentru Nintendo, având în vedere dispozitivele portabile Nintendo DS și 3DS ale companiei, dar am fi curioși să vedem modul în care suportul cu ecran dual s-ar integra în ecosistemul Switch.

La fel ca comutatorul original, comutatorul OLED permite redarea în modurile TV, de masă și portabile. Actualizările includ un port Ethernet și un nou suport pentru jocuri de masă mai bune.

Acestea fiind spuse, Nintendo a brevetat recent un dispozitiv unic de urmărire a sănătății, care ar putea să vă urmărească somnul, să vă monitorizeze starea de spirit prin microfoane și senzori și chiar să schimbe mirosul unei camere. Interesant este faptul că dispozitivul brevetat are propriul dock (la fel ca Switch) și pare conceput să funcționeze cu jocuri legate de sănătate.

Această tehnologie nu pare să fie prezentă în acest Nintendo Switch. Este prea devreme pentru a afla dacă un astfel de dispozitiv va ieși pe piață, dar va fi interesant să vedem dacă Nintendo își va dezvoltă jocul de urmărire a fitnessului la timp pentru următoarea consolă Switch.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și