Totul a început în data de 4 iunie a.c., când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, jud. Satu Mare, au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 03.00, o patrulă a poliției de frontieră a observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Horea, jud. Satu Mare, un autoturism care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria.

Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control mașina în cauză, însă când aceasta a ajuns lângă polițiștii de frontieră, șoferul a demarat în trombă, oprindu-se lângă linia de frontieră.

Persoanele aflate în autoturism au ieșit din mașină și au încercat să fugă dispersându-se pe mai multe direcții, ignorând, totodată, somațiile verbale ale lucrătorilor noștri.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reținut șoferul autoturismului și alte două persoane, pe care le-au condus la sediul SPF Carei în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost informate despre eveniment și autoritățile de frontieră maghiare, care au reținut alți doi cetățeni sirieni și un cetățean bulgar.

Din verificări s-a constatat că șoferul mașinii este cetățean bulgar, V. Valentin, în vârstă de 47 de ani, iar cei doi pasageri sunt cetățeni sirieni, în vârstă de 26, respectiv 29 de ani, care au declarat polițiștilor de frontieră că intenționau să ajungă în Germania, unde urmau să plătească șoferului bulgar câte 2.500 euro fiecare.

Ieri, 5 iunie, cetățeanul bulgar a fost prezentat instanței de judecată din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar sirienii sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările continuă în acest caz, sub coordonarea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Preluare: ijpfmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și