Plecat din pole position, Rosberg (27 ani) a dominat cursa de la un capăt la altul, fiind înregistrat la finalul celor 78 de tururi (260,52 km) cu timpul de 2h17min.52se.056/1000.

Fiul fostului campion mondial Keke Rosberg a reuşit să-l devanseze cu 3,8 sec. pe germanul Sebastian Vettel (Red Bull), campionul mondial en titre şi liderul clasamentului general, şi cu 6,3 sec. pe coechipierul acestuia, australianul Mark Webber.

Cursa a fost întreruptă în cel de-al 45-lea tur, după un accident în care a fost implicat venezueleanul Pastor Maldonado (Williams). Acesta s-a izbit de barierele de protecţie de pe marginea pistei, după ce monopostul său a fost lovit de cel al britanicului Max Chilton (Marussia). Maldonado a scăpat nevătămat, fiind nevoit însă să abandoneze. Ceilalţi piloţi s-au retras la boxele echipelor lor până când pista a fost curăţată, cursa fiind reluată după o pauză de aproximativ 20 de minute.

Au mai existat, însă, şi alte incidente, în tururile 31 şi 62, în urma cărora brazilianul Felipe Massa (Ferrari), australianul Daniel Ricciardo (Toro Rosso) şi francezul Roman Grosjean (Lotus) au abandonat, însă cursa nu a mai fost oprită, ci doar anihilată de safety car.

După primele 6 etape ale Campionatului Mondial de Formula 1, Sebastian Vettel şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general al piloţilor, distanţându-se la 21 de puncte de finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus), clasat pe locul 10 la Monaco.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și