Crinul alb
Crinul alb este considerat drept una dintre florile care anunta sarbatoarea de Paste. Este o floare originara din Japonia si reprezinta puritate si reimprospatare. Asadar, este potrivita pentru zilele de Paste. Crinul va aduce frumusete si un parfum imbatator gradinii tale si, fiind o floare regala, o poti folosi pentru a face un buchet frumos, pentru a imbogati masa de Paste. Despre petalele de crin se spune ca au forma unei trambite, "trambita lui Dumnezeu", care ii cere lui Iisus sa se intoarca.

Narcisele
Narcisele sunt flori galbene luminoase in forma de trompeta, care simbolizeaza prietenia, renasterea si viata vesnica. Potrivit legendei, narcisele au aparut prima data in Gradina Ghetsimani si au inflorit prima data in timpul Invierii lui Hristos. Narcisele sunt numite Osterglocken (clopot de Paste) in Germania, iar in Anglia sunt florile preferate pentru decoratiuni si sunt denumite crinii Postului Mare.

Lalele
Lalelele sunt pe locul trei la nivel mondial in topul celor mai populare flori de primavara. Lalelele simbolizeaza renasterea de primavara si iubirea perfecta. Frumusetea lor vine din simplitate. Sunt gingase, multicolore, perfecte pentru un buchet colorat pe care sa il daruiesti prietenilor - cadou de la iepuras.

Salcia
Salcia joaca un rol important in traditiile de Paste atat in Romania, cat si in Rusia, Anglia si Finlanda. Potrivit obiceiurilor din Romania, in ziua Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la Biserica, pentru a-L intampina pe Hristos. In unele zone ale tarii, oamenii pun ramuri de salcie pe pomii fructiferi, pentru a-i ajuta sa rodeasca, iar stupii sunt impodobiti cu ramurile de salcie sfintite, pentru ca albinele sa se bucure de binecuvantarea divina.


Preluare: ziarulevenimentul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și