"Procedura în ceea ce priveşte tichetele în programul de înnoire a parcului auto continuă. S-a finalizat procedura de depunere a dosarelor. În momentul acesta, Administraţia Fondului pentru Mediu evaluează acele dosare. În acelaşi timp, la nivel naţional, inspectorii Gărzii de Mediu, împreună cu reprezentanţii Fondului pentru Mediu, verifică dacă acei colectori şi dealeri îndeplinesc criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare, în aşa fel încât, după etapa de evaluare, să se posteze pe site lista cu toţi cei care au îndeplinit toate condiţiile şi să înceapă distribuirea tichetelor. Estimăm că, în cursul săptămânii viitoare, după miercuri, adică joi sau vineri, va începe distribuirea tichetelor valorice", a afirmat ministrul Mediului.

Un număr de 393 de dosare au fost depuse de către colectorii şi producătorii/dealerii auto în cadrul Programului "Rabla" 2013, potrivit datelor AFM. Din acest total, 288 aparţin colectorilor, iar 105 dosare producătorilor/dealerilor auto. Termenul-limită de trimitere a dosarelor de validare a fost 23 mai 2013.

Conform datelor citate, după publicarea listelor cu cei validaţi, urmează două zile în care pot fi depuse eventuale contestaţii pe adresa AFM.

În acest an, Fondul de Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice.

Potrivit regulilor, în 2013, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei, cât era în 2012.

Sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul-limită în care tichetele vor fi acceptate este 20 noiembrie.

Prin Programul "Rabla" derulat anual din 2005 şi până în prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi, reiese din datele oficiale ale AFM.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și