Oficialii Gărzii de Mediu Maramureș au anunțat că se vor face noi controale în perioada următoare, astfel încât locurile de picnic special amenajate să arate așa cum cere legea.

„Noi am solicitat administrațiilor locale dacă au stabilit și amenajat locuri de picnic. Nu toate administrațiile locale au așa ceva. Condițiile minimale pe care trebuie să le respecte un astfel de loc sunt legate de existența unei vetre de foc, nu se specifică cum trebuie să arate aceasta, o sursă de apă în apropriere, să existe plăcuțe avertizoare care să arate clar că acolo este un loc special amenajat pentru picnic și trebuie respectate anumite reguli.

Apoi, aceste locuri de picnic trebuie situate la minim 5 m de o potențială sursă care ar putea lua foc. În anii trecuți s-au dat avertismente la anumite primării, dar în acest an nu am avut așa ceva”, a declarat Claudia Simion, purtător de cuvânt al Gărzii de Mediu Maramureș. Aceasta a mai arătat faptul că din data de 1 mai și până în prima zi a lunii noiembrie zonele de picnic special amenajate sunt cuprinse în programul de salubrizare. Conform informațiilor venite de la Garda de Mediu Maramureș, la data de 1 iunie 2012 la nivel de județ existau un număr de 34 de zone pentru desfășurarea activităților de picnic.

Lista locurilor de picnic special amenajate:

Orașul Tăuții Măgherăuș - zona de agrement Lacul Nistru, respectiv
Valea Nistrului, partea stângă

Comuna Cicârlău - satul Cicârlău pe Valea Mare în zona de la barieră până la Baba Griga, Tăul cu Arini în satul Cicârlău, Buza Pietrei, Valea Porcului în satul Ilba, Poiana Purcăret în satul Handalul Ilbei.

Tot în Cicârlău mai există și câteva zone indicate pentru activități de picnic, cum ar fi Parcul din centrul satului Cicârlău, rozeta din piatră din satul Ilba și la Izvor în Handalul Ilbei. Pentru zona Borșa avem 3 zone pentru picnic și anume Zona Gura Putredului, Vârful Prislop și Vișeuț.

Municipiul Baia Mare are 9 astfel de locuri special amenajate, comuna Gârdani are 5 astfel de zone (Zona Bercea, Valea Grodinesei, la Peri, Făgetu] și drumul de pământ pe malul stâng al râului Someș), în Băița de sub Codru avem o singură zonă La cabană-Huta-Băița de sub Codru. Pe Coaș avem 4 zone și anume Valea Slav, La Vidra, Fântâna Diacului și La Moara, Săpânța are o singură zonă și anume Zona Borcut, la fel și Ocna Șugatag - Băile Vechi.

Surprinzător sau nu, municipiul Sighetu Marmației nu are astfel de zone special amenajate. Primarul Ovidiu Nemeș a declarat că zonele au fost stabilite, iar din acest an se va trece la amenajarea lor, conform legii.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și