Miercuri, ministrul Cseke Attila a anunțat într-un comunicat că ”2.756 de administrații locale din România, indiferent de culoarea politică a primarilor, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării”.

Cu toate acestea, nici PSD și nici USR nu sunt mulțumiți de felul în care au fost împărțiți acești bani.

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că președintele Iohannis și premierul Cîțu ”au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR”.

Drept urmare, Ciolacu a anunțat că PSD va face ”plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern”. De asemenea, PSD ”va ataca” și va ”desființa” hotărârea de Guvern prin care au alocat ”discreționar” banii către primării din Fondul de Rezervă.

Și USR a acuzat Guvernul demis, condus de Florin Cîțu, că a alocat ”un miliard de lei din fondul de rezervă către primarii PNL și UMDR, dar și către primarii PSD de la care speră să obțină ajutor pentru instalarea unui guvern minoritar”.

”Este o nouă dovadă că acest om s-a folosit de PNDL 3 pentru a șantaja și a obține președinția PNL, iar acum repetă figura: se folosește de banii din fondul de rezervă pentru a rămâne la Palatul Victoria.

Florin Cîțu acționează fără scrupule și fără nicio urmă de responsabilitate, aruncând în stânga și-n dreapta cu bani publici.

În plină criză, Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor nu au primit toți banii de care aveau nevoie, pentru că Florin Cîțu a pus pe primul plan sinecurile și interesele personale. Miniștrii noștri au avut proiecte de investiții, de reforme, însă USR PLUS a fost exclus de la guvernare în plină criză, din cauza unui premier total iresponsabil.

După înființarea PNDL 3, marele jaf național orchestrat de Florin Cîțu continuă.

E nevoie de criterii de transparență în ceea ce privește modul în care sunt alocați banii din fondul de rezervă. În prezent, regulile după care se împart acești bani sunt cele stabilite de Dragnea, în goana sa de a da bani preferențial către primari și consiliile județene. ”. - se arată într-un comunicat al USR.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și