• Ieri, 22 septembrie a.c., la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza datelor deţinute de către lucrătorii noştri, conform cărora la un imobil dintr-o localitate de frontieră din judeţul Maramureş se află depozitate ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la adresa respectivă, unde l-au identificat pe proprietarul imobilului ca fiind cetăţeanul român Eliza C., de 38 ani.

Cu acordul femeii, poliţiştii de frontieră au intrat în curtea imobilului şi au descoperit, într-o anexă, 22 colete cu ţigări, care au fost ridicate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.550 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană de diferite mărci, în valoare de 128.000 lei.

În continuarea verificărilor, s-a constatat că ţigările aparţin vecinului Elizei C., cetăţeanul român Cornel S., în vârstă de 28 ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

• Tot ieri, o patrulă formată din doi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negreşti Oaş – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a observat un autoturism de teren cu numere de înmatriculare englezeşti care se deplasa pe un drum forestier din apropierea frontierei de stat, nefiind justificată prezenţa acestuia în zonă.

Lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri autoturismul, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce şi deoarece nici de această dată maşina nu s-a oprit, au fost executate patru focuri de avertisment în plan vertical şi 4 înspre pneurile autoturismului.

În acel moment, maşina s-a oprit şi din ea au ieşit două persoane care au fugit în direcţii diferite. În urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex feminin, identificată ulterior ca fiind Maria S., de 32 ani, domiciliată pe raza judeţului Satu Mare.

La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite 9 colete ce conţineau cantitatea de 4.486 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 59.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, de asemenea autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul instituţiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar pe numele Mariei S. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

• În această dimineaţă, în jurul orei 01.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean A. Vasyl, de 43 ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia.
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un loc special amenajat în podeaua autoturismului cantitatea de 900 pachete de ţigări, marca „Rothmans”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de aproximativ 1.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul estimat la 7.000 lei a fost indisponibilizat de către lucrătorii vamali deoarece avea confecţionat un locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

• Azi noapte, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Rudolf F., de 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare.

Cu ocazia controlului efectuat, în bagajele personale ale acestuia, au fost descoperite 15 kg de tutun neprelucrat, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Tânărul este cercetat acum de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării a peste 1 kg tutun de fumat.

Marfa, în valoare de 3.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și