1. Iaurtul degresa

In general este recomandat iaurtul, dar in acest sens putem consuma si kefirul, laptele batut, si restul derivatelor din lapte obtinute prin procesare de tip fermentare.
Se recomanda intre 3 si 5 portii pe saptamana pentru a avea o alimentaie echilibrata.Ultimele cercetari in domeniul oncologiei arata rolul activ pe care il are iaurtul in prevenirea aparitiei cancerului la san acesta are un rol benefic atat in ameliorarea sindromului colonului iritabil, cat si in vindecarea afectiunilor tractului digestiv - boli mult mai raspandit e printre femei, decat printre barbati. De asemenea, iaurtul si restul derivatelor similare diminueaza riscul de aparitie a ulcerului, precum si a infectiilor vaginale.

2. Pestele gras

Se recomanda intre 2 si 3 portii pe saptamana. Principalii agenti benefici prezenti in carnea pestelui sunt acizii grasi omega-3.Petsele este benefic deoarce ajuta la prevenirea unei serii de boli, printre care: afectiuni cardiovasculare, infarct, hipertensiune, dureri de incheieturi, lupus sau artrita reumatoidala. In plus, pestele gras pare sa aiba un rol activ in ameliorarea si intarzierea simptomelor bolii Alzheimer.

3. Fasolea

Doza saptamanala recomandata este de 3-4 portii. Slaba in grasimi, fasolea este o sursa ideala si bogata de fibre si proteine. Protejeaza impotriva aparitiei cancerului mamar si a bolilor cardiovasculare. Este unu dintre cele mai recomandate alimente intr-o dieta.

4. Rosiile

Se recomanda intre 3 si 5 portii pe saptamana.Pe langa rosii se mai pot consuma si : pepene, grepfruit rosu sau portocale rosii.
Principalul agent benefic din toate fructele si legumele de culoare rosie este licopenul care un rol important joaca in combaterea afectiunilor de prostata, licopenul incepe sa isi arate efectele neasteptate si asupra sanatatii femeilor.

5. Fructele de padure

Se recomanda intre 3 si 4 portii saptamanal. La fel ca si vinul, toate aceste fructe protejeaza organismul impotriva cancerului, prin rolul benefic jucat de antioxidantii continuti. In plus, ele dispun si de acid folic, dar si de vitamina C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și