In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca „in lunile noiembrie – decembrie 2011 si decembrie 2012, inculpatul Iosif Pinczes a pretins si a primit suma de 7.500 euro si 10.000 lei, de la martorii B.V. si R.G., promitandu-le ca le va rezolva obtinerea de permise de conducere auto prin influenta care o avea asupra unor functionari, pentru a-i determina sa faca acte care intrau in atributiile de serviciu.”

Iosif Pinczes este arestat preventiv in momentul de fata si nu este la prima abatere de acest gen. obtinerea permisului de conducere. Iosif Pinczes a mai fost condamnat pentru trafic de influenta la trei ani de inchisoare de Tribunalul Maramures, printr-o sentinta pronuntata in 26 noiembrie 2012. Deocamdata condamnarea nu este definitiva, fiind atacata cu apel de catre inculpat. Dosarul se judeca acum la Curtea de Apel Cluj, urmatorul termen de judecata fiind fixat pentru 9 mai.

In acest caz care este judecat de magistratii clujeni, barbatul este acuzat ca, in perioada mai – august 2010, a pretins si primit de la diverse persoane, sume in lei si euro, echivalentul a 5.900 euro, sustinand ca are influenta asupra unor functionari pentru a-i determina sa efectueze acte ce intrau in atributiile de serviciu a acestora (eliberarea de permise de conducere auto si obtinerea de categorii pentru conducatorii auto).

Dosarul a fost inaintat pentru solutionare Tribunalului Maramures.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și