1. Compromis
Un animal de companie nu este un obiect sau un capriciu. Înainte de a adopta un nou prieten - câine, pisică, pasăre, iepure, hamster, asigurate că ai disponibilitatea să-l accepti și-ți poți permite să ai grijă de el.

2. Împărțirea
Decizia și specia aleasă pentru a adopta, implica toata familia. Cu cât esti mai entuziasmati, cu atât primirea va fi mai caldă. Dacă ai copii, stimulează-i să aibă grijă de animal dându-le responsabilități adecvate vârstei.

3. Kitul de ”Bun venit”
Cumpără unele accesorii esențiale, în funcție de specia aleasă: pat, alimentatoare și adăpătoare, lesa, cușcă, ladă cu nisip, alimente, ect. Și nu uita una sal mai multe jucării.

4. Sosirea
Sfârșitul de săptămână (sau alta perioadă de timp liber) este momentul perfect pentru a primii animale de companie – vei avea mai mult timp pentru el, ajutându-l să se adapteze la noua casă.

5. Sănătate
Programează o vizită la veterinar: vaccinarea și deparazitarea sunt essentiale. Dacă ați ales o sterilizare felină sau canină - discută despre această posibilitate cu un specialist.

6. Adoptarea
Dacă ați adoptat un cațeluș sau o pisicuță e nevoie îngrijiri suplimentare în adaptarea lui cu casa. Este normal să fie speriat și noaptea sa se "vaiete", dacă este lăsat singur. Pentru liniștirea lui, pune o pătură sau o bucată de îmbrăcăminte cu mirosul tău pe patul animăluțului.

7. Siguranța
Asigurați-vă că animalul nu are acces la gunoi, produse pentru curățenie sau medicamente - este important ca acestea sa fie puse în spații incuiate. Plantele ca narcisele și lalelele sunt toxice pentru animale. Atenție mare și la obiecte mici sau ascuțite, care pot fi văzute de câini și pisici ca jucării.

8. Frumusețea
Taie unghiile și perie părul animăluțului în mod regulat. Răsfățați noul vostru prieten, dar impuneți reguli, care-i asigură un trai sănătos.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și