Timp de aproape trei decenii a exercitat o meserie cu un grad ridicat de risc. A ieşit la pensie cu sentimentul datoriei împlinite şi a trecut la o altă meserie, ceva mai paşnică. Daniel Sfatcău, specialist în terapiile alternative, ne-a dezvăluit câteva secrete cu privire la folosirea lipitorilor în anumite afecţiuni.
Fostul ofiţer SPP Daniel Sfatcău este, în prezent, un pensionar extrem de activ. Pe lângă acţiunile de binefacere – a făcut, printre altele, voluntariat la Căminul pentru persoane vârstnice din Baia Sprie –, a ales să se ocupe de terapiile alternative, pe care le consideră prea puţin folosite la noi în ţară. "Am fost la Camera Deputaţilor, pe urmă la Senatul României, inclusiv gardă de corp pentru preşedinte. Am lucrat în acest domeniu 27 de ani. Am fost deci cadru activ, am avut şi funcţii de conducere. M-am pensionat pentru că nu am mai fost atras de acest domeniu. Cât am activat, am avut nişte situaţii foarte delicate. Au fost şi nişte accidente profesionale. De aici a venit şi pasiunea mea de a vindeca omul", ne-a spus terapeutul Daniel Sfatcău.
De la accidente la terapii alternative
Plecând de la necesitatea vindecării unor răni căpătate în timpul misiunilor, Daniel Sfatcău a ajuns, cu răbdare şi perseverenţă, să înveţe secretele terapiei cu lipitori. "Din cauza accidentelor pe care le-am avut în decursul activităţii, am reuşit să-mi rezolv problemele de sănătate eliminând foarte mult medicamentele de sinteză. Lipitoarea reuşeşte să facă ceea ce încearcă să facă unele institute din Israel şi din Anglia, adică să obţină o substanţă numită hirubină. De aici vine hirudoterapia, adică terapia cu lipitori. Lipitoarea introduce 150 de enzime şi 65 de aminoacizi buni pentru organismul uman. Mai introduce şi un anticoagulant natural pe care specialiştii încearcă la ora actuală să-l obţină în diferite laboratoare. Încă nu s-a reuşit", a conchis terapeutul.
Lipitori pentru ... frumuseţe
Cei care cred în minunile produse de terapiile alternative le pot folosi inclusiv pentru întinerirea tenului. "Principiul este următorul: afecţiuni diferite – mărimi diferite de lipitori. De exemplu, pentru afecţiunile oculare sau pentru ridurile de pe faţă se folosesc lipitorile cele mai mici. În SUA şi Germania sunt persoane care au început deja să folosească această tehnică pentru îndepărtarea ridurilor. Problema este că femeile, de pildă, se tem să nu rămână cu semne. În cazul ridurilor, lipitoarea trebuie aplicată în zona respectivă. Dimensiunea lipitorii trebuie să fie mică deoarece, implicit, muşcătura în acest caz este mică. Lasă urme, dar acestea dispar în timp în mod natural", ne-a dezvăluit Daniel Sfatcău.
Ceapa, ideală pentru... durerile de cap
Se ştie foarte bine că ceapa nu este doar un simplu ingredient culinar. Terapeutul Daniel Sfatcău ne-o recomandă inclusiv pentru... migrene. "Dacă te doare capul, iei, de regulă, un algocalmin. Luat însă în cantitate mare, algocalminul dăunează inimii. Pe urmă, ce ţi se dă de la farmacie pentru inimă nu este bun pentru ficat. Dar, de pildă, pentru durerile de cap sunt nişte centri pentru presopunctură. Îţi faci presopunctură, atât, dar nu mai introduci nimic în organism. Sau desfaci o ceapă, o miroşi şi astfel scapi de durerea de cap. Ori bei o cafea cu trei picături de lămâie. Foarte puţină lume înţelege lucrul acesta, că trebuie să ne gândim la ceea ce ne-a dat natura", a încheiat terapeutul.
"În România sunt 3.000 de plante care au efect terapeutic. Din ele sunt studiate 400, iar în Plafar sunt vreo 200.", Daniel Sfatcău
"Lipitorile se vând la bucată. Eu le cumpăr de la Cluj şi mă costă 5 lei.", Daniel Sfatcău
Pentru mai multe detalii: Daniel Sfatcău, 0740337759
Preluare: ziarulring.ro