Tânărul era dat în urmărire generală, după ce a fugit cu cătușele la mâini, în urmă cu aproape o lună, din Spitalul Județean Târgoviște.

Pe numele lui fusese emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârsirea infracțiunii de furt calificat. El a reușit să îi păcălească pe polițiști, care i-au permis să meargă să fumeze o țigară, moment în care a luat-o la fugă și s-a făcut nevăzut.

"Imediat după sesizarea evenimentului, în vederea capturarii bărbatului s-au dispus măsuri specifice, respectiv alarmarea personalului, instituirea de filtre rutiere, constituirea de echipe de căutare formate din politiști si jandarmi, însă până în prezent, acesta nu a a fost gasit.

Totodată, au fost dispuse măsuri de verificare, prin Biroul Control Intern, cu privire la modalitatea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, de către polițiștii implicați în eveniment", au transmis atunci polițiștii.

Pentru capturarea lui Bogdan Alexandru Dumitru s-au dispus măsuri specifice, respectiv alarmarea personalului, instituirea de filtre rutiere, constituirea de echipe de căutare formate din politiști si jandarmi.

Evadatul din Gura Șuții a fost prins în Gara de Nord
După aproape o lună de căutări, tânărul fugar a fost găsit în gara de Nord din București.

Acum, pe lângă acuzația de furt calificat se adaugă și cea de evadare.

"Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmbovița, împreună cu polițiști din cadrul Direcției Operaţiuni Speciale - Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune într-o gară, de pe raza municipiului București, unde au prins bărbatul de 22 de ani, care, la data de 7 noiembrie a.c., ar fi evadat de sub escorta polițiștilor.

Pe numele acestuia fusese emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infractiunii de furt calificat.

Cel în cauză va fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dâmbovița și va fi cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii Evadarea, faptă prevăzută de art. 285 din Codul Penal.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmbovița continuă cercetările, urmând ca la definitivarea acestora să fie făcute propunerile corespunzătoare unităţii de parchet competente", a transmis IPJ Dâmbovița.

Polițiștii din cauza cărora tânărul de 22 de ani a reușit să fugă sunt și ei cercetați de organele competente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și