Ca să evite haosul din vamă, mulţi au plecat la drum cu noaptea în cap. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea de la frontieră. Coloana de maşini s-a format încă de pe autostradă, cu câţiva kilometri de intrarea în vama Nădlac.

Ca să mai aerisească traficul, autorităţile au deschis opt artere doar pentru ieşirea din ţară. În plus, au trimis două echipe mobile de vameşi ca să verifice actele celor din maşini. N-a fost suficient, iar nervii şoferilor au început să cedeze. Spre prânz, oamenii au stat şi câte două ore la cozi. Iar situaţia n-are şanse să se îmbunătăţească în următoarele zile.

Cozi de ore la ieșirea din România

Dincă Andrei Alexandru, purtător de cuvânt poliția de Frontieră Arad: Recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier consultarea aplicaţiei Trafic Online şi utilizarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise în regim internaţional la graniţa cu Ungaria.

Un sfat de care prea puţină lume ţine cont. În Vama Petea, traficul a fost lejer în comparaţie cu cel din Nădlac.

Simona Vasiac, reporter Observator: Ieșirea din țară prin vama Petea se face prin șase artere iar timpii de așteptare nu au fost mai mari de 30 de minute.

Poliţiştii de frontieră se aşteaptă să se aglomereze prin Petea în următoarele 24 de ore
Iulia Stan, ITPF Sighetu Marmației: La nivelul instituţiei a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ al persoanelor care tranzitează graniţa.

Peste cinci milioane de români muncesc peste hotare, cei mai mulţi în Italia, Spania şi Marea Britanie.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și