Începe procesul prin care se cere retragerea titlului de revoluționar lui Iliescu

Primele demersuri inițiate de guvern pentru retragerea lui Ion Iliescu a titlului de luptător cu merite deosebite în Revoluția anticomunistă din 1989 au fost inițiate în iunie 2022.

Atunci secretariatul de stat pentru revoluționari a cerut, în instanța de contencios administrativ, anularea actului prin care i-a fost acordat titlul lui Ion Iliescu.

Decizia a fost luată de comisia abilitată din cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist la data de 31 mai 2022. Pasul următor este deschiderea unei acțiuni în instanță, singura abilitată să decidă retragerea titlului acordat lui Iliescu.

Comisia a constatat că Ion Iliescu nu a luptat la Revoluție, ci făcea partea chiar din partidul care era la putere în acea vreme.

Ion Iliescu își va pierde, totodată, toate beneficiile care vin odată cu acest titlu.

Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România începe, astfel, acțiunea de anulare a certificatului în instanța de contencios administrativ, iar ulterior pronunțării de către instanță a hotărârii judecătorești de anulare se va transmite adresă către Serviciul pentru revoluționari pentru retragerea titlului.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și