Rudel Obreja, fost mare campion la box, fost președinte al Federației Române de Box, un personaj absolut onest, civilizat și frecventabil a murit de cancer, dat fiind faptul că a devenit victimă colaterală (vorba yankeilor) în disputa dintre unele grupuri de interese, care la acea vreme se pare că duceau până undeva la vârful politichiei dâmbovițene. Iată ce spunea Rudel Obreja în anul 2022, în timp ce boala îl măcina, iar unii, absolut rău intenționați, îl țineau în pușcărie, în ciuda faptului că, conform legislației în vigoare trebuia să beneficieze de suspendarea deîndată a pedepsei pentru a putea urma tratamentul necesar bolii de care suferea.

"Am nevoie de tratament în condiții umane, de grija medicilor și a familiei mele, extrem de importante în contextul actual și iată de ce: Stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii care-mi atenuează durerile crunte. Sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi și noapte. Nu am telefon, doar cinci vizite pe lună ale soției, deci nu am capacitatea de mișcare pentru a începe tratament sau operație chirurgicală. Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege, al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc ! Dar pentru asta am nevoiue de proceduri.

Rog respectuos comisia de specialitate din cadrul Institutului Național de Medicină Legală " Mina Minovici", să se constitue în timp util pentru întocmirea și prezentarea Raportului de Expertiză Medico-Legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât Instanța de Judecată să se poată pronunța la termenul deja stabilit pentru data de 20.07.2022. Orice amânare din cauza lipsei acestui Raport de Expertiză al INML, îmi complică șansele. Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, fiind nevoie doar de confirmarea lor de către INML.

Am cancer cu metastaze. Crunt ! Cu voia lui Dumnezeu, am șanse să mă pot trata/opera. Repet, orice întârziere le diminuează".

Iată cât de respectuos s-a adresat marele campion, celor care la acea vreme aveau puterea de decizie, care, dacă venea la timp, poate marele nostru boxer ar fi avut șansa de a supraviețui. Doar că într-un stil absolut mioritic, factorii decizionali n-au fost deloc sensibilizați de problemele grave de sănătate cu care se confrunta Rudel Obreja, rezultatul fiind cel pe care cu tristețe l-am aflat cu câteva ore mai devreme, adică decesul marelui campion.

Este de-a dreptul incredibil, cât de cinici și insensibili pot fi unii, pe care mi-e foarte greu să-i numesc oameni aici, mai ales când este vorba de situații de o asemenea gravitate.

Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace !

PETRE GIURGI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și