Un bărbat din Satu Nou de Sus a sesizat ieri poliţia că în noaptea de 11 octombrie 2013, la ora 22.30, a lăsat deschisă portiera stânga faţă a autoturismului iar hoţii i-au sustras din interior un telefon mobil în valoare de 1400 lei.

În momentul comiterii furtului, partea vătămată se afla în apropierea autoturismului unde stătea de vorbă cu o altă persoană. Maşina era parcată la intersecţia Bulevardului Unirii cu strada Gheorghe Bilaşcu din Baia Mare.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Acest furt putea fi evitat dacă păgubitul n-ar fi lăsat portiera deschisă şi telefonul la vedere.

Hoţii au acţionat cu multă îndrăzneală şi rapiditate şi au sustras telefonul chiar în prezenţa proprietarului.

Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Maramureş, vă recomandă:

- nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, bunuri de valoare (poşete, genţi, borsete, telefoane) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp;

- închideţi şi asiguraţi portierele autoturismului de fiecare dată când ieşiţi din maşină;

- în staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;

- în parcările supermarket - urilor nu lăsaţi în maşină bunuri de valoare, portierele sau geamurile deschise, în timp ce puneţi cumpărăturile în portbagaj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și