Se pare că persoanele care au avut un accident cu vreun mijloc de transport și ajung la spital, cazul este transmis mai departe către Poliție.

„Aceasta este procedura standard în toate spitalele din România. Dacă o persoană declară că a folosit un mijloc de locomoție pe un drum public, noi trebuie să anunțăm la Poliție. Chiar dacă persoana declară că s-a lovit și nu a fost lovită de altcineva. Iar Poliția, mai departe, are propriile proceduri și verifică despre ce este vorba", a declarat ​Bogdan Oprița, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Floreasca.

Art. 77 (2) din OUG 195/2002 prevede că orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase, este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.

În cazul Liei Bugnar, pe fișa completată în triajul unității medicale a fost menționat că ea a fost implicată într-un accident rutier, astfel i s-a deschis un dosar penal, deși a explicat că nu a fost vorba despre așa ceva, căzând cu bicicleta în timp ce era singură, pe o stradă pustie, potrivi hotnews.ro.


Preluare: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și