La locul accidentului au sosit pompierii si un echipaj SMURD. Dupa cateva minute pompierii miltari l-au scos si pe al doilea accidentat la suprafata. Barbatul a fost supus resuscitarii, dar pana la transmiterea acestei stiri nu si-a revenit. Primul accidentat a fost transportat Serviciul Judetean de Ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta, fiind in stare stabila, chiar daca avea numeroase rani, mai ales in zona capului.

Manevrele de resuscitare au dat roade, iar barbatul in varsta de 40 ani, din Cavnic a fost urcat in autospeciala SMURD si transportat urgent spre Spitalul Judetean. La fata locului a sosit echipajul criminalistic, precum si inspectori din cadrul ITM Maramures. Din primele informatii furnizate de acestia rezulta ca muncitorii nu purtau casca de protectie in momentul producerii accidentului.

"Am trecut pe aici si dumnealor lucrau aici si la intoarcere am vazut ce s-a intamplat. Aici se face canalizare pentru sat" a povestit un localnic. "Lucreaza prin tot satul. E santier peste tot in sat" a spus un alt localnic.

Cel care raspunde lucrare a venit la fata locului insa nu a comentat accidentul de munca, nici nu a precizat daca muncitorii aveau echipament de protectie.

"Nu am vazut cand s-a intamplat. Am aparut la scurt timp si am ajuntat sa ii scoatem afara. Omul era sub pamant si era un bolovan, poate ala a fost si norocul lui. In 3-4 minute l-am scos, repede. Capul si trupul erau sub pamant, picioarele ii erau afara. In momentul ala nu am vazut daca era echipat. In momentul ala nici nu mi-am dat seama. Nici nu m-am gandit ca se poate rupe iar malul, am vrut sa ii scoatem afara cat mai repede" a povestit un localnic.

"Ne-am autosesizat in acest caz si am venit la fata locului. Incepem o ancheta. In acest caz, cercetarea va fi facuta de catre societate. Noi avizam dosarul. In acest moment noi am sistat toata activitatea in aceasta zona, pana cand vom vedea rezultatul anchetei. Din ce am vazut, nu aveau casca. Din ancheta o sa vedem daca aveau echipament, daca erau dotati. Societatea e obligata sa aiba un act prin care sa ne spuna cu ce echipamente de protectie erau dotati" a declarat Traian Rad Taut, din cadrul Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures.

"Am fost solicitati prin Serviciul 112 sa intervenim la o persoana care a suferit un politraumatism prin strivire, acoperita de un mal de pamant. Persoana a fost gasita in stop cardio-respirator, s-au intreprins masuri de resuscitare. Pacientul a raspuns a fost predat la UPU. Urmeaza a fi facute investigatii suplimentare" a declarat dr. Ioan Motisan, medic SMURD Maramures.

Ambii muncitori au ramas internati la Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare. Barbatul care a fost resuscitat este intr-o stare grava, el fiind pe Sectia de Terapie Intensiva.ACTUALIZARE
Unul dintre cei doi barbati care au fost prinsi sub un mal de pamant in cursul zilei de ieri, 15 iunie, a decedat in cursul noptii. Barbatul in varsta de 40 ani, din Cavnic, a fost gasit in stop cardio-respirator de echipajul de prim ajutor care a intervenit la fata locului. Victima a raspuns la manevrele de resuscitare si a fost transportat de urenta la Spitalul Judetean Baia Mare, unde, in cursul noptii a decedat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și