”Astăzi, poliţiştii Compartimentului Rutier Năsăud şi cei ai Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi au intervenit la un accident feroviar semnalat în Nimigea de Jos. La locul evenimentului poliţiştii au stabilit faptul că un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Nimigea de Jos, a fost accidentat de trenul Inter Regio Cluj-Napoca - Galaţi la o trecere la nivel cu calea ferată”, arată IPJ Bistriţa-Năsăud.

În urma accidentului, şoferul autoturismului a suferit leziuni care au necesitat transportul la spital, unde urmează să-i fie recoltate şi mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, starea de sănătate a acestuia nepermiţând testarea cu aparatul etilotest.

Şoferul de 18 ani obţinuse permisul în iunie anul acesta.

Potrivit ISU, la faţa locului a intervenit şi un elicopter SMURD.

”Pompierii militari au găsit victima de sex masculin, în vârstă de 18 ani, în stare de inconştienţă, încarcerată. Echipajul de descarcerare a procedat pentru îndepărtarea unor elemente de caroserie, pentru asigurarea accesului către victimă şi extragerea acesteia în condiţii de siguranţă, fără a-i agrava leziunile deja suferite. După aproximativ 10 minute, victima a fost extrasă şi predată echipajelor SMURD”, precizează ISU Bistriţa-Năsăud.

La scurt timp a aterizat un elicopter SMURD, în apropierea locului producerii accidentului feroviar, iar după stabilizare şi pregătire pentru transportul aerian, victima a fost preluată inconştientă de către aeronavă ş transportată la un centru de trauma din municipiul Târgu Mureş.

Cele aproximativ 150 de persoane care călătoreau cu trenul au fost verificate din punct de vedere medical, niciuna dintre acestea neavând de suferit în urma impactului.

Traficul feroviar în zonă a fost afectat pe durata cercetării locului accidentului, locomotiva suferind avarii.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să fie stabilite cauzele şi împrejurările producerii evenimentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și