Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a început o anchetă între Telciu şi Fiad, acolo unde miercuri seara şase vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu buşteni au deriat şi alte trei s-au răsturnat.

Procurorul Sorin Costel Cărlăţean de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a declarat, joi, că a făcut deja cercetarea la faţa locului pentru constatări preliminare, dar că va transmite dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

”Eu am făcut cercetare la faţa locului, am făcut constatări preliminare, dar în cursul zilei de azi (joi -n.r.) voi transfera dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care va continua cercetările şi va prelua cazul”.

”Nu ne putem pronunţa deocamdată asupra cauzelor care au dus la deraierea celor şase vagoane ale trenului şi răsturnarea a încă trei. Trebuie făcute expertize de specialitate”, a declarat el.

La rândul lui şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud Ioan Murăşan a declarat, joi, că în urma cercetărilor făcute la faţa locului a constata că nu lipsesc elementele de siguranţă din infrastructura feroviară.

”Am verificat şi noi linia ca să vedem dacă nu cumva s-au furat componente de siguranţă, dar toate erau la locul lor. Linia era neatinsă din acest punct de vedere”.

”Specialiştii de la CFR Infrastructură, de la CFR Marfă şi procurorii vor stabili cauzele acestui accident”, a declarat Murăşan.

Potrivit sursei citate, miercuri seara a ajuns la locul accidentului o macara care va încerca să repună pe şine vagoanele răsturnate.

”După părerea mea, nu va fi uşor de reparat linia întrucât este îndoită. În plus, este afectată şi o parte a podului (viaductului pe care s-a petrecut accidentul -n.r.). şi acolo trebuie făcute lucrări de consolidare. Mi-e greu să spun cât va dura până va fi refăcut tronsonul respectiv. Nu am auzit pe nimeni să avanseze vreun termen”, a mai spus şeful Poliţiei TF Bistriţa-Năsăud.

Potrivit sursei citate, încă de miercuri seara, a început transbordarea călătorilor între Dealul Ştefăniţei şi Salva.

”CFR a închiriat autobuze, iar călătorii sunt transbordaţi. Nu vor fi probleme din acest punct de vedere”, a declarat el.

Şase vagoane ale unui tren de marfă încărcate cu buşteni au deraiat miercuri seara între Fiad şi Telciu, iar trei s-au răsturnat, linia ferată fiind blocată pe porţiunea respectivă.


Preluare: romania-actualitati.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și