Toate victimele au fost identificate, fiind vorba despre militari de la Căpitănia de port. O persoană a fost găsită în viaţă, miercuri la prânz, între dărâmături, în portul Genova, informează ediţia online a cotidianului roman La Repubblica. Ziarul precizează că, probabil din cauza unei manevre greşite, cauzate de o defecţiune la un motor, marţi seară, la ora locală 23:30, nava-container ”Jolly Nero” a companiei ”Ignazio Messina”, care face legătura între Genova şi Messina (Sicilia), a lovit turnul de control din port, edificiul ”Palazzina Piloti”, de unde sunt controlate mişcările navelor în acest mare port, unul dintre cele mai importante din Italia.


Corpurile celor şapte victime au fost recuperate de pompieri, iar cele patru persoane grav rănite se află la un spital din localitate. Operaţiunile de salvare continuă miercuri, potrivit cotidianului din Genova Il Secolo XIX.

Sub şocul violent al impactului cu nava ”Jolly Nero”, turnul de control din portul Genova, o structură metalică înaltă /54 de metri, construită în anii 90/, s-a înclinat cu 45 de grade, o parte a acestuia prăbuşindu-se în apă. Căutările continuă în bazinul Giano, unde se află turnul metalic.

Primarul de la Genova, Marco Doria, a proclamat o zi de doliu în oraş, în ziua în care vor fi înmormântate victimele, şi a afirmat că este vorba despre ”un accident grav, care loveşte întreaga comunitate din Genova”, cel mai mare port industrial şi comercial din Italia.

Parchetul din Genova a deschis o anchetă pentru omucidere şi vătămare din culpă şi a plasat nava sub sechestru. Continuă interogatoriul comandantului vasului. Conform primelor mărturii, se pare că unul dintre motoarele ambarcaţiunii s-a blocat, din motive tehnice, provocând manevra greşită.

Este vorba despre un accident care le aminteşte italienilor de tragedia navei Costa Concordia, pachebotul de croazieră naufragiat la 13 ianuarie 2012 în faţa insulei toscane Giglio, incident care a provocat 32 de victime, relevă miercuri principalele publicaţii din Italia.

Vasul ”Jolly Nero” care a lovit turnul de control al piloţilor este o navă a companiei siciliene ”Ignazio Messina”, construită în 1976, care cântăreşte peste 40.500 de tone, are o lungime de 239 de metri şi o lăţime de 30 de metri. Ambarcaţiunea ar fi trebuit să se îndrepte către portul din Napoli (sud), apoi către Port Said în Egipt.

Premierul italian Enrico Letta a vorbit la telefon miercuri cu preşedintele regiunii Liguria, Claudio Burlando, şi cu primarul oraşului Genova, Marco Doria, cărora le-a transmis condoleanţe din partea întregului executiv, pentru familiile victimelor şi pentru întregul oraş, se precizează miercuri într-un comunicat difuzat de Palatul Chigi, sediul guvernului italian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și