„Este vorba despre prima informaţie optimistă de multă vreme”, a afirmat Brahimi, potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul său de presă.

„Declaraţiile făcute la Moscova reprezintă un pas înainte foarte important. Dar totuşi nu este decât un prim pas”, a adăugat emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria. Joi, unul dintre colaboratorii lui Brahimi a precizat că acesta din urmă se gândeşte să demisioneze, pe fondul agravării conflictului cu aspect de război civil din Siria.

„Există toate motivele să ne gândim” că înţelegerea încheiată va primi şi sprijinul celorlalţi membri ai Consiliului de Securitate al ONU, a subliniat emisarul, conform textului menţionat. „Este la fel de important ca regiunea în ansamblul său să se mobilizeze în favoarea sprijinirii acestui proces”, a afirmat el.

Rusia şi SUA au căzut de acord marţi la Moscova pentru a impulsiona regimul sirian şi rebelii să găsească o „soluţie politică” pentru conflict şi pentru a încuraja organizarea „cât mai rapidă” a unei conferinţe internaţionale asupra Siriei. Acest anunţ a fost făcut după ce secretarul de stat american John Kerry a discutat vreme de mai multe ore cu preşedintele rus Vladimir Putin şi ulterior cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și