Barbat aflat la munca la exploatare material lemnos a suferit un grav accident cu politraumatisme fiind inconstient in acest moment

Salvatorii montani care s-au deplasat in zona sunt deja la locul accidentului. A fost solicitat si elicopterul de la POA Jibou , echipaj care are in componenta medic, care a ajuns deja la fata locului.

In acest moment se fac procedurile de prim ajutor si de stabilizare a victimei iar salvatorii montani incearca sa identifice cea mai buna ruta de evacuare a accidentatului pana la elicopter desi configuratia terenului este extrem de dificila pentru extractie terestra.

ACTUALIZARE

Victima a fost stabilizata si pregatita pentru extractia cu elicopterul, locul extractiei fiind aproximativ cu 3 - 500 metri mai jos dar datorita terenului accidentat deplasarea este extrem de grea.

Victima a fost predata echipajului de pe elicopterul de la POA Jibou.

Ce spune IPJ Maramureș

Astăzi, 13 septembrie, ora 10.00, polițiștii din Şomcuta Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, în zona numita „Pe cireși” un angajat al unei societăți comerciale ar fi suferit un accident de muncă.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce un bărbat, de 36 de ani, din Oarța de Jos, ar fi tăiat un arbore, acesta ar fi căzut peste bărbat și l-ar fi accidentat la piciorul drept și la cap.

La fața locului au fost prezente un echipaj al Salvamont Maramureș și un echipaj S.M.U.R.D., care au transportat victima cu elicopterul la Spitalul Județean Baia Mare, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și