În acest interval, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi contrabandei cu ţigări. Poliţiştii au constatat şase infracţiuni de evaziune fiscală, au aplicat patru sancţiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări servicii ilicite, în valoare de 12.000 lei şi au confiscat 360 de ţigarete de provenienţă Duty Free. De asemenea, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost ridicate trei unităţi PC, un laptop şi mai multe documente contabile.

Totodată, au fost dispuse măsuri asiguratorii pe bunuri imobile până la concurenţa sumei de 205.000 lei şi recuperarea unui prejudiciu în numerar în valoare de 68.321 lei.


În 24 octombrie a.c. poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Fărcaşa au efectuat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi supravegherea–controlul traficului rutier pe raza de competenţă, ocazie cu care au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3280 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 100 lei.


Şi poliţiştii de ordine publică băimăreni au acţionat în data de 26 octombrie a.c.
între orele 21.00 – 24.00 pentru prevenirea şi combaterea prostituţiei pe raza municipiului. Ei au legitimat 15 persoane care, în locuri publice, atrăgeau persoane în scopul întreţinerii de raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 7.500 de lei.

Poliţiştii maramureşeni care au desfăşurat activităţi de control şi supraveghere a traficului rutier au constatat în weekend şapte infracţiuni la regimul circulaţiei. Şase dintre acestea au constat în conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi una în conducerea unui autovehicul fără permis de conducere pentru nicio categorie.

Faptele penale au fost comise pe raza localităţilor Baia Mare (5), Groşi şi Remetea Chioarului.
În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

În 26 octombrie a.c., între orele 08.30 – 17.00, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat pe DN 1 C şi DN 18 pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. Poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale, din care 34 pentru viteză, în valoare totală de 14.580 lei şi au reţinut cinci permise de conducere.

Poliţiştii rutieri de la Poliţia Ulmeni au desfăşurat acţiuni în trafic în perioada 25-26 octombrie a.c., între orele 17,00 – 21,00, pe raza localităţilor Ulmeni, Ţicău şi Arduzel. Au fost verificate 23 de autoturisme, un permis de conducere a fost reţinut în vederea suspendării şi au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.460 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și