Acţiune pentru respectarea normelor rutiere

În perioada 15-17 noiembrie a.c., în judeţul Maramureş s-a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave.
Poliţiştii au acţionat pe principalele artere de circulaţie şi au verificat 407 autovehicule aflate în trafic. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, au aplicat 195 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 30500 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 13 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, la ora 22.30, în timp ce poliţiştii Secţiei 3 Fărcaşa acţionau pe DJ 193 D Ardusat, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, la volanul căruia se afla un bărbat de 42 de ani din judeţul Satu Mare. Întrucât şoferul nu a putut prezenta documentele maşinii, poliţiştii au verificat autoturismul în bazele de date şi au constatat că acesta figurează furat de pe teritoriu Italiei. Cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, Compartimentul Furturi Auto.

Duminică, la ora 15.30, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus, împreună cu jandarmi, în timp ce efectuau controlul şi supravegherea traficului rutier pe DJ 171, au oprit pentru control o autospecială condusă de un bărbat din Groşii Ţibleşului. Poliţiştii au constatat că autospeciala transporta 6 mc material lemnos de esenţă foioase pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi însoţire. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Acţiune pentru combaterea comerţului ilicit

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare au organizat vineri o acţiune în pieţele agroalimentare din municipiu. Ei au verificat persoanele fizice şi juridice care au
desfăşurat activităţi de comerţ şi pentru neregulile constatate au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 3000 de lei. De asemenea, au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 1150 lei.

Acţiune de verificare a operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie

Poliţiştii maramureşeni continuă activităţile de verificare a operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie. Controalele sunt efectuate de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie.

În cadrul activităţilor de verificate efectuate vineri, 15 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Sighetu Marmaţiei au oprit în trafic o autoutilitară înmatriculată în Maramureş, proprietatea unei societăţi comerciale. Acesta transporta produse alimentare în valoare de 770 de lei fără să deţină documente de provenienţă. Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea, cu amendă în valoare de 6000 de lei, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și