Potrivit acelorași surse, actorul se afla sub supraveghere medicală la unitatea spitalicească de aproximativ șase luni.

Geo Costiniu s-a născut la 23 aprilie 1950.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) în 1973, își construiește cariera actoricească fie pe scena Teatrului Giulești/Odeon (din 1974), fie în cinematograf sau televiziune, unde se impune, prin jocul său în registrul tragi-comic, ca o figură aparte în galeria actorilor de film de la noi. Între 1973-1974 a fost actor al Teatrului Național din Iași, unde a jucat în spectacolele "Poveste de iarnă", de W. Shakespeare și în "Istoria hieroglifică:, adaptare de Cătălina Buzoianu.

Debutul în televiziune a fost la vârsta de opt ani, când a fost cooptat de un regizor în urma unei serbări școlare. Câțiva ani mai târziu, la 14-15 ani, juca la Casa Studenților, unde evolua pe lângă studenții la Teatru. În anul III de facultate a fost distribuit într-un spectacol care se juca la Cassandra cu studenții de anul IV, "Șeful sectorului suflete", avându-l ca profesor pe Octavian Cotescu.

Debutul pe o scenă profesionistă l-a avut pe scena Teatrului Bulandra, când era student în anul IV, într-o piesă regizată de Liviu Ciulei. De-a lungul carierei sale a avut peste 400 de reprezentații.

Din filmografia sa amintim: "Parașutiștii" (1972), "Septembrie" (1977), "Ora zero" (1979), "Un oaspete la cină" (1986), "De ce are vulpea coadă?"(1988), "Întâmplări cu Alexandra" (1989), "Patul conjugal" (1992), "Neînvinsă-i dragostea" (1993).


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și