Incidentul s-a produs chiar in momentul in care furtuna s-a abatut asupra satului Mara iar fenomenul a avariat si unul dintre stalpii de iluminat aflati in zona. Proprietarii au relatat ca erau acasa, impreuna cu cei patru copii si ca faceau ultimele aranjamente pentru animale, in curte, cand au vazut efectiv cum un fulger loveste sura din gospodarie. Flacarile au tasnit si in cateva minute au cuprins si o bucatarie de vara aflata in apropiere.

Pompierii sigheteni, care au intervenit pentru stingerea incendiului, au aratat ca a fost o misiune grea, din cauza lipsei unei alimentari corespunzatoare cu apa, dar ca s-a reusit salvarea caselor din jur cu ajutorul celor doua autospeciale trimise in zona si cu cel al vecinilor care au sarit sa stinga flacarile.

“Am intervenit pentru stingerea unui incendiu in satul Mara la un grajd, locuinte si o sursa care avea in pod mult fan. A fost destul de grea interventia pentru ca lipsa surselor de apa de aici este o problema, dar ne-am descurcat cu doua masini cu care am venit de la Sighet. A trebuit sa dam jos tot fanul din pod si sa il stropim cu apa ca sa nu sa se mai aprinda. Am discutat cu proprietarul si ne-a spus ca a vazut impreuna cu sotia un fulger care a trecut direct prin acoperis, deci cauza este trasnetul", a declarat Ciprian Ardelean, Detasamentul de Pompieri Sighetu Marmatiei.

Incendiul le-a facut pagube importante gospodarilor. Acestia au pierdut sura si casa de vara, insa au reusit sa isi salveze vietile si sa scoata din adaposturi la timp toate animalele pe care le aveau in ograda.

“Am fost in casa cu sotia si am vazut vantul puternic. Am zis catre ea: hai repede sa inchidem pe aici, pentru ca am mai patit-o odata in 1982, cand tot asa mi-a distrus casa, dar nu fulgerul ci vantul atunci. Am iesit cu sotia afara si zice: uite cum merge flama in grajd. Am si vazut cum o iesit focul din fan. Am scos animalele, porcii. O mai ramas cositoarea, moara, toate sculele ce le aveam”, a povestit Gheorghe Stefan Bohotici, proprietarul gospodariei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și